6 Temmuz 2010 Salı

İstanbul Hatırası

Tatil bitti.Bu iki kelimelik cümle hayatım boyunca hep çok hüzünlü gelmiştir bana, yine öyle.Çok maceralı, keşfetmeli, gezmeli bir tatil olmadı.Tüm zamanımı otelde geçirdim.Yüzdüm, güneşlendim, okudum, uyudum.İstanbul’a bronzlaşmış, 4 kitap okumuş, kafamı dinlemiş olarak geri döndüm.

Ahmet Ümit’in İstanbul Hatırası’nı yanıma büyük hevesle almıştım.Polisiye romanları severim.Daha önce yazarın Bab-ı Esrar’ını bir günde bitirmiş, çok sürükleyici bulmuştum üstelik.



İstanbul Hatırası, İstanbul’da işlenen seri cinayetleri ve cinayetlerin esrarını çözmeye çalışan başkomiser Nevzat ve ekibiyle, olası suçluların hikayesini anlatıyor.Özellikle İstanbul tarihi konusunda yoğun ve ilginç bilgiler var tüm kitapta.Zaten cinayetler ve şehrin tarihi içiçe geçmiş.Oldukça uzun bir kitap olmasından mı, tüm bu cinayetleri işlemesi olası zanlıların sadece ikiye indirgenmesine rağmen, polisin bu adamların son ana kadar peşlerine bir türlü düşmemesinden mi bilemiyorum bana kitabın mantık örgüsü iyi kurgulanmamış geldi.Hele kitabın sonu ‘polisiye’ olarak iyice vasattı.Yine de İstanbul hatırına İstanbul Hatırasını okuduğuma pişman değilim.

Elimdeki kitapların çoğunu tatilde bitirince bir boşluğa düşmüştüm ki İdefix’in indirim kampanyası maili gözüme çarptı.Can Yayınları’nın Yazar Setleri %40 indirimle satışta, ben özellikle Hermann Hesse, Albert Camus, Sartre arasında kaldım.Sanırım Hesse’in tüm kitaplarını alıp bu yazı onunla geçireceğim.

Şimdi biraz işlere, derslere, yapılması gerekenlere konsantre olma zamanı.Tatil bitti, hayat başladı.

3 yorum:

  1. merhaba,
    bloğunu çok sevdim ve baştan sona bir çırpıda okudum. bende kitap okumayı çok seviyorum,fikirlerin yorumların benim de kitap seçmemde yardımcı olacak:)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. ben bu kitabı alacaktım olmadı şimdi..

    YanıtlaSil
  3. @adreferda çok teşekkürler, ben de bloğunuzu merakla, severek takipteyim :)

    @essra polisiye yönü kuvvetli değil kitabın ama okunmayacak kadar kötü değil, özellikle istanbul tarihi ile ilgili sıkmadan, detaylı bilgiler veriyor; bence bir deneyin :)

    YanıtlaSil