7 Aralık 2009 Pazartesi

Techno kitaplar geliyor.



Bir gün daha bitti, hava erken kararınca gün çabuk geçiyor.Malumunuz sınavlara çalıştığım için okumaya bir müddet ara vermiş durumdayım.
Bugün amazon.com’dan istediğim birkaç kitabı sipariş ettim.Sitede dolanırken, e-kitap okuma aygıtı ^kindle^ ile ilgili bilgiye rastlayınca biraz araştırma yaptım.Şu anda I Phone kullandığım için zaman zaman e-kitap yükleyerek cep telefonundan kitap okuyabiliyorum.Ancak tabiki cep telefonu ekranı oldukça küçük ve gerçek kitap okuma zevkini ve konforunu bu şekilde yakalamak çok zor. ^Kindle DX^ ise neredeyse bir kitap sayfası boyutunda (246 mm), bir kalem kadar ince, 3500 kitabı alabilecek hafızaya sahip; kısacası tam anlamıyla okumak için ve kolayca taşınabilir şekilde dizayn edilmiş.
Şu anda Türkiye’ye gönderimleri yok fakat Amerika’dan satın alabilir veya internetten satın alıp Amerika’da vereceğiniz bir adrese teslim ettirebilirsiniz. Ama bence bu kadar zahmete girmeye hiç gerek yok çünkü anladığım kadarıyla 2010 yılında Türkiye’de de satışa sunulacakmış.


Bilgisayarın yaygınlaşmasıyla yayıncılıkta kağıt kullanımı günden güne azalıyor, azalacak.Muhtemelen 5 sene sonra kitapları, gazeteleri, dergileri ‘kindle’ ve benzeri okuma aygıtları yardımıyla dijital ortamda okuyacağız.Kimileri kağıda basılan kitabı okumanın vereceği lezzeti bu şekilde alamayacaklarını düşünüyor.Olabilir...Neticede hepimizin bazı alışkanlıkları var, 30 senedir kağıda basılı okuma yapan birinin dijital ortama alışması güç ve dahası tatsız olabilir.Yine de zamana karşı koymak mümkün değil, bize getirdiklerini yavaş yavaş yaşayıp göreceğiz.

Bana gelince, Türkiye’ye geldiğinde en kısa sürede kendime bir ‘kindle’ almayı düşünüyorum.Çünkü son senelerde en büyük sıkıntım, okuduğum kitapları koyacak yer bulamamam.Zaten eğer başucu kitaplarımdan biri değilse çoğu zaman okuduğum bir kitabı yeniden okuma alışkanlığım yok.Dolayısıyla bu kitaplar bence gereksiz yer işgal etmekten başka bir işe yaramıyor.Kütüphaneler ise çok yetersiz, gerçi bu konuda da sizlerle paylaşmak istediğim güzel haberler var.O da kütüphanelere ayıracağım başka bir yazımın konusu olsun.

Şimdilik hoşçakalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder